ДПС
Головна
Вхід
Реєстрація
П`ятниця, 19.04.2024, 04:43Вітаю Вас Гість | RSS
Новини спорту

Меню сайту

Категорії розділу
ДПС України [14]
Дорожньо-транспортні пригоди [48]
Серіал "Даішники" [41]

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 49

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Грудень » 31 » Як "Даішники" порушували закон
13:18
Як "Даішники" порушували закон
На телеканалі «Росія» стартувала прем'єра серіалу «Даішники. Продовження ». Це друга частина пригод двох енергійних співробітників ГИБДД, постійно потрапляють в різні ситуації: від смішних і безглуздих до кримінальних і смертельно небезпечних. Про те, як же знімався проект, ВокругТВ розповів один з його режисерів - Андрій Іванов (який зняв більше всього - 3 серії нового сезону).

Серіал «Даішники» вийшов на телеекрани в 2009 році. У першому сезоні головні ролі зіграли Сергій Астахов та Володимир Гусєв, також у фільмі «засвітилися» такі актори, як Михайло Богдасаров, Роман Трахтенберг, Валерій Гаркалін, Ганна Самохіна, Олексій Маклаков та ін У продовженні «Даішників» глядачі побачать все тих же Сергія Астахова та Володимира Гусєва, правда, тепер до них приєднається стажерка Бібі, яку зіграла молода актриса Ельміра Хабібулліна.

Серіал складається з 8 фільмів, кожна серія - окрема історія, пов'язана з рештою тільки головними дійовими особами. Майже над кожним фільмом працювала своя знімальна група, тому в проекті були задіяні шість режисерів, чотири оператора-постановника і два художники.

За словами Андрія Іванова, ніяких творчих розбіжностей між знімальними групами на майданчику не виникало. Кожен знімав своє, не озираючись на роботу колег. До роботи підходили уважно і не поспішали відзняти матеріал як можна швидше, як це часто буває в сучасній кіноіндустрії. На зйомки однієї серії «Даішників» йшло 20-25 змін (близько місяця зйомок).

Перший сезон серіалу багато хто звинувачував в неправдоподібності. Не прагнули до реалістичності і творці продовження:

- Ми знімали не життєву історію, а іронічний детектив, - зізнався Андрій Іванов. - У нас всі характери плюсові, такі, щоб подобалися. Ми переносили персонажів у різні нетипові для них ситуації, і там вже вони починали жити своїм життям. Так, наші даішники не завжди займаються тим, що має входити до їхніх обов'язків, але ми прагнули до того, щоб глядач відчув якомога більше різних емоцій.

До речі, зі справжніми даішниками у знімальної групи проблем не виникало, а от стикатися з бюрократією та місцевою владою творцям серіалу доводилося часто.

- У нас була дуже складна організація зйомок гонитви. Ми перекривали дороги, щоб по близькості не було нікого із сторонніх. Якщо ви бачите під час погоні в кадрі когось з людей, то все це наші актори чи каскадери. Залучати масовку до участі в таких сценах небезпечно, - говорить Іванов.

За його ж визнанням, іноді йому доводилося обходити закон для того, щоб зняти там, де цього не можна було робити.

Деякі трюки актори виконували самі. В одній із серій Сергій Астахов, наприклад, сам стрибав з мосту на мотоцикл без страховки каскадера, а в іншій - перебував всередині перевертає автомобіля.

Всі машини, які били і спалювали у фільмі, - справжні.

- Ми зазвичай вибирали хороші дорогі машини, щоб вони ефектно виглядали в кадрі. Обов'язкова умова, щоб вони були на ходу. Кожну сцену за участю автомобілів довго прораховували, репетирували і тільки після цього доводили епізод до підсумкового креш, тому що права на другий дубль ми не мали.

Взагалі творці серіалу хотіли представити даішника Сергія Лаврова російським Джеймсом Бондом. Так що амплуа героя-коханця, в якому багато хто звик бачити актора Сергія Астахова, довелося до речі.

- Я дуже люблю, коли актор грає в якомусь своєму амплуа і переносить своїх персонажів звідти в нові ситуації, - розповідає режисер. - Наш Лавров теж дуже любить жінок, в кожній серії у нього нова подруга. Це майже що російська Джеймс Бонд.

Однак, незважаючи на свою велелюбність, в продовженні «Даішників» Лавров зробить пропозицію своїй коханій Тетяні Скворцової.

Довелося знімальній групі попрацювати і з тваринами. Андрій Іванов зізнався, що найцікавіше йому було знімати саму першу серію, тому що в її сценарії є зворушливий сюжет про собаку.

- Я не знаю, з ким було важче працювати: з людьми або з собакою, - ділиться враженнями режисер.

- Від тварин завжди знаєш, чого чекати, вони невибагливі, не примхливі, але, з іншого боку, не здатні на імпровізацію і дуже швидко втомлюються.

На вітчизняному телебаченні були фільми про журналістів, адвокатів, міліціонерів, далекобійників, солдатів, студентів, футболістів, даішників. Андрій Іванов впевнений, що нашому кінематографу не вистачає ... страховиків. Втім, серіал, присвячений цій професії, вже запущений у виробництво, і Андрій Іванов буде приймати участь у його створенні.

«Вокруг ТВ» 11.11.2010

уроки баскетболаудаленная работаскачать шареман бесплатнообучение вождению минсккупить да хун паоперилаsok noniкитайские товары интернет магазинsok noniуроки баскетбола
Категорія: Серіал "Даішники" | Переглядів: 1619 | Додав: Admin | Теги: Сериал, Гаишники, преса, Вокруг, Даішники
Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту