ДПС
Головна
Вхід
Реєстрація
Четвер, 25.04.2024, 16:22Вітаю Вас Гість | RSS
Новини спорту

Меню сайту

Категорії розділу
ДПС України [14]
Дорожньо-транспортні пригоди [48]
Серіал "Даішники" [41]

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 49

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Лютий » 11 » Водіїв відправлять на перездачу, міліцію позбавлять права проводити техогляд, у п'яних водіїв відберуть права
04:49
Водіїв відправлять на перездачу, міліцію позбавлять права проводити техогляд, у п'яних водіїв відберуть права
Українська ДАІ готується до реформ. Термін дії водійських прав обмежать у часі, міліцію позбавлять права проводити техогляд, а у п'яних водіїв відберуть права.

На прес-конференції в Києві МВСУ Анатолій Могильов розповів про прийдешні реформи в роботі ДАІ. Про те, який вже незабаром стане життя українських водіїв і їх відносини з ДАІ, розповідає кореспондент радіо «Вести ФМ» на Україну Володимир Синельников.

Синельников: Термін дії водійських прав на Україну обмежать. Поки що ця ініціатива існує тільки у вигляді декларації намірів. Анатолій Могильов стверджує, що українське ДАІ повинно рівнятися на освічену Європу і слідувати рекомендаціям Європейського союзу.

Могильов: Вимога Євросоюзу: кожне водійське посвідчення повинно мати кінцевий термін дії. Потрібно вирішити, який термін буде встановлено в нашій країні. Це буде 5, 10, 15 або 30 років.

Синельников: Тобто будь-якому водієві час від часу доведеться перескладати іспити з практичного водіння і знання правил дорожнього руху. Щоб отримати нові права. Коли ДАІ від слів перейде до справи - невідомо.

Також українську ДАІ позбавлять права проводити техогляди автомобілів. Хоча, власне, перевірку технічного стану машин відміняти не збираються. Ця ініціатива також - всього лише декларація - зараз навіть немає припущень про те, хто буде проводити техогляди - чи то страхові компанії, то чи створять спеціальні ліцензовані СТО.

Ще одна нова ініціатива від МВСУ - це скасування штрафів за водіння в стані алкогольного сп'яніння. Але це зовсім не поступка. Навпаки - жорсткість санкцій. П'яних водіїв просто будуть позбавляти прав. З усіма наслідками, що випливають з цього факту наслідками.

І ще одне нововведення - скасування довіреностей на право водіння. Замість них у будь-якому районному ДАІ можна буде зареєструвати список осіб, яким власник машини дозволяє сідати за її кермо. Причому надаватися ця послуга буде абсолютно безкоштовно. Що вже саме по собі - цілковита несподіванка.

Однак реформа в роботі ДАІ - питання може бути і не настільки віддаленого, але все ж майбутнього. Ці ініціативи МВСУ - це всього лише ідеї, висловлені перед журналістами.

Отже, Україна - на порозі чергової реформи ДАІ. За 20 років чи не кожен новий міністр внутрішніх справ обіцяв перетворення і кардинальне поліпшення роботи легендарної ДАІ. Віктор Ющенко одного разу навіть підписав указ про розпуск цього підрозділу МВС. Однак ДАІ успішно пережила всі реформи, нічого, по суті, не змінивши.

http://day.zp.uaпоздравления женщинебольничный лист 2011скачать трейнерЦена КСОреклама в Дагестанекупить цветыавто курскканцелярия
Категорія: ДПС України | Переглядів: 1484 | Додав: Admin | Теги: дпс, даі, права, перездача
Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Друзі сайту